ZAPALI U DUMOVEC

Vatrogasci i napuštene njuške ovogodišnje su zvijezde kalendara zagrebačkog skloništa

Cijena kalendara je osam eura, a može se naručiti na web stranici azila
 Lucija Ocko/Cropix

Kako izgleda kad se udruže napuštene njuške iz zagrebačkog gradskog azila i vatrogasci? Rezultat, nazvan ‘Zapali u Dumovec‘ može se vidjeti na kalendaru za 2024. godinu koji je u srijedu predstavljen u prostorijama Vatrogasne postrojbe Zagreb.

Neodoljive njuškice, njih 12, fotografirao je Damir Hoyka. Uspio ih je snimiti u svega jednom danu, jer su svi sjajno surađivali. Štićenicima azila ovo je iskustvo bilo zabavno, jer su barem na nekoliko sati otišli iz Dumovca, a uz to su postali prave malene zvijezde.

- Godinama surađujemo s vatrogascima i zato smo odlučili kalendar snimiti baš s njima. Danas su nam se pridružili Balto i Beti - oni nisu na kalendaru, jer su nam tek nedavno došli, ali i oni traže dom - rekla je Tatjana Zajec, voditeljica skloništa i dodala kako je kalendar još jedan od načina na koji nastoje promovirati udomljavanje.

- Želimo svim našim njuškama da ovoga Božića pronađu dom. Ne kao poklon pod bor, naravno, jer znamo da statistike govore da veliki broj takvih ljubimaca završi na ulici, nego da se udome u sjajne domove u kojima će biti članovi obitelji, do kraja života - zaključila je Zajec.

Cijena kalendara je osam eura, a može se naručiti na webu skloništa.

image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image

Kujica Beti, koja traži dom

Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:27