AKO VAM JE DOSADNO

Uzmite svjetiljku, otiđite u dvorište i pogledajte malena zeleno-plavkasta svjetla u travi

Sićušna stvorenja kojih se mnogi boje su zapravo vrlo korisna i nemojte im nauditi
 Instagram screenshot

Pauci su korisna mala stvorenja. Istina, nisu pretjerano popularni, no vrlo su važni kada je riječ o tome da populacije brojnih insekata drže pod kontrolom. Ipak, mnogi ljudi ne žele znati koliko ih je oko nas - a puno ih je. Jako puno, zapravo. No, to su dobre vijesti i možda nam spoznaja o njihovoj brojnosti pomogne da shvatimo da zajedno živimo u ovom svijetu i da se moramo tolerirati.

Jedan korisnik Instagrama odlučio je sa svojim pratiteljima podijeliti jednostavan trik - uzmete običnu led svjetiljku, odete s njom u vrt ispred kuće, pobrinete se da je oko vas potpuni mrak i uključite lampu. Stotine malenih zelenkasto - plavkastih svjetala koja vidite na zemlji, a koja djeluju veoma slatko, su oči pauka. Kad se koristi ova vrsta svjetlosti, njihove se oči ponašaju jednako kao i mačje: sjaje u mraku.

Za one koji ove životinjice vole, autor snimke predlaže da odu i pogledaju svaki od tih malenih izvora svjetlosti, kako bi ih bolje upoznali.

- Molim vas, nemojte ozlijediti nekog od tih pauka. Oni love štetočine i nemaju nikakvu želju nama nauditi - zamolio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:40