SIMPATIČNA NJUŠKA

Upoznajte psa koji obožava gradski prijevoz i zbog toga je postao prava zvijezda

Morao je savladati sustav kretanja s četiri prometna sredstva, što uopće nije lak posao

Boji

 Istanbul Municipality\\\‘s Press Office/Xinhua News/Profimedia

Svi oni koji često putuju javnim prijevozom u Istanbulu kad tad će naletjeti na jednog neobičnog putnika. Žute je boje, ima četiri noge i rep. Osim toga, on je zapravo prilično slavan tip, tako da svakako privlači poglede, a mnogi se žele fotografirati s njim.

On je Boji, mješanac anadolskog ovčara, koji voli sva prometala u sistemu javne mreže - autobuse, metro, tramvaj i trajekt. Sve mu je drago, samo da se kreće.

No, mnogima je zapravo nejasno kako je on uopće nauči koristiti mrežu prijevoza. Svi koji su bili u Istanbulu znaju da to ni ljudima nije lako u prvo vrijeme, a kako je tek bilo jednom - psu?

Jedan vozač tramvaja, koji poznaje Bojija, kaže da bi njegovo ponašanje prilikom ulaska i izlaska iz vozila trebalo biti uzor svim putnicima. Strpljivo čeka svoj red, ne gura se, ne pokušava se provući ispod nogu drugih putnika... Naravno, kako i ne kad je on iskusni putnik.

Viđali su ga posvuda: kako sklupčan spava u metrou, opušteno leži kraj vrata u autobusu, sjedi uz ogradu na trajektu... Neke od tih fotografija mogu se vidjeti na njegovom 'službenom' profilu na Twitteru, kojeg prati više od 90 tisuća ljudi. Taj broj obožavatelja ovaj je putnik skupio u svega dva mjeseca. Osim simpatične njuške, možda ih privlači i njegov životni moto. Ne znamo koji je, ali nagađamo da je to možda ona stara - put je cilj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:26