FOTO

U Dubravi pronađena zmija koja je prestravila gospođu: ‘Mislila je da je poskok...‘

Hvatači su odmah došli u pomoć, misleći da se zaista radi o rogatoj otrovnici
 Azil Dumovec

Iako su ovog ljeta hvatači zagrebačkog Dumovca već dva puta spašavali poskoke koji su došli previše blizu ljudima, sada su javnosti uputili apel. Kažu: ne brinite, nije svaka zmija poskok. No, dodaju, neka ih građani uvijek nazovu, jer će oni veoma rado premjestiti zmiju dalje od ljudi. Napravit će sve što mogu kako bi gmazu pomogli, posebno jer uvijek žele provjeriti je li zmija dobro, prije nego je puste da ode svojim putem.

- Pokušavamo to reći većini sugrađana koji nas zovu uvjereni da je baš pred njima rogata otrovnica. Nekada se ljudi uspiju smiriti, poslušati naše upute i pomoći nam odrediti vrstu zmije, a nekada ih strah od tih gmazova paralizira.

Jučer navečer bili smo u Dubravi zbog smukulje koja je gospođi u čijem se dvorištu sunčala, djelovala kao poskok. Čim smo došli, priskočili smo pomoći lažno optuženoj zmiji. Preuzeli smo je, a gospođi objasnili da je riječ o neotrovnoj dobroćudnoj zmiji.

Smukulju smo pustili na sigurno mjesto u prirodi - poručili su iz skloništa, u kojem u ovo doba godine imaju pune ruke posla s brojnim životinjama, posebno mladunčadi odvojenom od roditelja.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:11