ZLOSTAVLJANJE

Tužni ružičasti golub s ulica New Yorka nije uspio: ‘Preminuo je zbog udisanja toksina‘

Ptica je obojena, vjerojatno zbog neke zabave koja se organizirala povodom pogađanja spola djeteta

Ružičasti golub

 Wild Bird Fund

Ružičasti golub, koji je prije nekoliko dana pronađen u jednom njujorškom parku, nije preživio. Iz organizacije Wild Bird Fund, koja ga je, nakon dojave građana, zbrinula, objavili su kako maleni Flamingo nije uspio izdržati. Njegovo maleno tijelo bilo je preslabo. Golub je, naime, bio iznimno pothranjen, no oni smatraju da je umro od udisanja toksina, koji su došli od boje kojim je bilo obojeno njegovo tijelo.

- Veoma smo žalosni što vas sve moramo obavijestiti kako je Flamingo, naš slatki ružičasti golub, preminuo. Unatoč našim naporima da smanjimo isparavanja od boje na njegovom perju, istovremeno ga pokušavajući održati u stabilnom stanju, preminuo je tijekom noći. Vjerujemo da je do smrti došlo zbog udisanja toksina - napisali su na Twitteru.

Golub, naime, nije rođen ružičast i nije se radilo o mutaciji, nego je pobojan u tu boju, vjerojatno zbog neke zabave koja se organizirala povodom pogađanja spola djeteta. Bio je mlad, a njegovo stanje je pokazalo kako već dugo vremena nije jeo. Nagađalo se kako je to zbog toga što se nije znao snaći u divljini, jer je uzgojen od strane ljudi, no lako je moguće da zbog udisanja otrova sa svog perja nije imao volje za hranom, nego je danima umirao na ulicama New Yorka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:26