NE KAJE SE

Tokijski taksist uhićen zbog ubojstva goluba: ‘Što hoćete, pa ceste su za ljude!?‘

S obzirom na njegov posao profesionalnog vozača, policija je Ozawin postupak opisala kao ‘vrlo zlonamjeran‘ .
 Nano Calvo/Zuma Press/Profimedia

Nekima su oni divni, drugi ih nazivaju letećim štakorima. No, što god mislili o golubovima, jasno je da im ne smijemo činiti nažao. Jedan japanski taksist to nije napravio, pa mu je policija pokucala na vrata.

Naime, tokijski taksist je uhićen pod sumnjom da se namjerno zaletio u jato ptica i ubio jednu od njih. Osumnjičeni Atsushi Ozawa (50) koristio je svoj automobil da ubije goluba, a uhićen je u nedjelju zbog kršenja zakona o zaštiti divljih životinja, rekao je glasnogovornik policije za agenciju France- Presse.

Osumnjičenik je rekao policiji da se zaletio u ptice jer su “ceste za ljude. Na golubovima je da izbjegavaju automobile", navode lokalni mediji, piše Guardian.

Dok se određeni broj divljih golubova smije legalno loviti u Japanu (uz dozvolu), njihovi urbani rođaci mogu se ubijati samo ako su dokazano smetnja. Recimo, ako netko procijeni da nanose štetu, onda će lokalne vlasti odobriti usmrćivanje. Inače to nije dozvoljeno.

No, Ozawa je, iako je toga svjestan, navodno pojurio cestom nakon što mu se uključilo zeleno svjetlo i zabio se u ptice brzinom od 60 kilometara na sat. Policiji ga je prijavio prolaznik, koji je sve vidio. On je pozvao pomoć, jer je jedan golub nakon prolaska automobila ostao ležati na tlu. Veterinar je utvrdio da je uzrok smrti - šok.

S obzirom na njegov posao profesionalnog vozača, policija je Ozawin postupak opisala kao ‘vrlo zlonamjeran‘ .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:38