OBRASLA ŽIVOTINJA

‘Teško je hodao, jedva smo ga prepoznali‘: Ovan nosio čak 35 kg vune lutajući divljinom

Ispod ogromnog krzna krio se ovan kojega su spasioci odmah ošišali i tako mu zapravo spasili život.
Ovca Baraack
 Edgar‘s Mission// Swns/Profimedia

Cijeli svijet dijeli čudnovate fotografije pristigle iz Australije koje prikazuju jedva prepoznatljivog ovna koji je na sebi nosio vunu tešku čak 35 kilograma.

Prošli su je kako sama luta bespućima države Victoria, a spasioci nisu na prvu shvatili o kojoj se životinji radi. Ispod ogromnog krzna krio se ovan kojega su spasioci odmah ošišali i tako mu zapravo spasili život.

Dali su mu ime Baarack, a tvrde da je nekoć živio na farmi, no pobjegao je i nije se šišao barem pet godina.

- Svojedobno je imao oznaku na ušima, ali čini se da je otpala zbog guste vune kojom je obrasla njegova glava. Bio je jako mršav i zbog težine vune, jedva se kretao, objasnio je Kyle Behrend sa seoske farme Edgarova misija.

Težina vune koja je skinuta s ovce Baarack premašuje težinu vune koja je skinuta s novozelandske ovce Shrek koja je spašena 2005. godine nakon šest godina u bijegu.

image
Ovca Baraack
Handout

Merino ovce ne odbacuju svoje runo i moraju se barem jednom godišnje šišati jer im vuneni pokrivač nastavlja rasti. Baraack je pronađen u blizini Lancefielda u državi Victoria, a spasioci otkrivaju da je preživljavao hraneći se malenim izdancima trave.

Baraack je pod tolikom teretom jedva hodao i bilo mu je teško promatrati što se oko njega događa. Za šišanje obične ovce potrebno je oko 10-ak minuta, ali za novi izgled Baraacka bilo je potrebno više od sat vremena. Ovan Baraack se sada oporavlja i navikava na život u azilu za životinje.

image
Ovca Baraack prije i poslije šišanja
Handout
image
Ovca Baraack
Edgar‘s Mission// Swns/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:01