ONI ZNAJU ISTINU

Sumnjate da vas partner vara? Ako želite saznati istinu pogledajte kako se ponaša vaš - pas!

Čupavci jako dobro poznaju svoje ljude i u stanju su nanjušiti promjene na nama

Ilustracija

 Tom Merton/Caia Image/Profimedia

Otkriće na nas partner vara je uvijek izuzetno bolno, no većina ljudi bi to radije znala nego živjela nesvjesna onoga što se događa. Dok neki u svojim trenucima ispunjenim sumnjom pretražuju partnerov mobitel, pregledavaju njihovu odjeću ili izvatke s banke, pseći bihevioristi kažu da postoji jednostavniji način da se otkrije istina. Treba samo - promatrati pse. Oni su ti koji znaju istinu, a ako obratimo pažnju na njihovo ponašanje, znat ćemo je i mi.

Anketa od prije nekoliko godina pokazala je da jedan od pet Britanaca koji su nevjerni svojim partnerima koriste psa kao izliku kad idu vidjeti ljubavnike. Svojim partnerima kažu kako idu prošetati psa. Jasno je kako psi znaju baš svaki detalj tih susreta. Premda oni ne razumiju koncept prevare, kaže za Mirror stručnjakinja za pse Anna Webb, činjenica je da oni, čak i ako ne vide prevaru, nju mogu namirisati na nama.

Osim toga, za petama nam je uvijek čupavac koji je doktorirao na našem liku i djelu: mirisu, izrazima lica, držanju... Jasno je da pas uvijek zna istinu.

Zbog toga su neki prilično na iglama.

- Imam psa koji je doslovno zalijepljen za mene kad sam doma. No, otkako sam se počela viđati s ljubavnikom, kojeg mog pas nikada u životu nije vidio, ponašanje mu se promijenilo. Recimo, kad se vratim doma, ne da me ne dočeka oduševljen, nego me pogleda i pobjegne od mene.

Počeo je tražiti više pažnje od mojeg supruga, a na mene zna čak i zalajati. Bojim se da će moj muž iz njegovog ponašanja shvatiti da se nešto događa - rekla je Jess iz Hertfordshira, koja je odlučila prekinuti vezu s ljubavnikom jer se boji da će biti otkrivena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:13