ZOO PALIĆ

Stigle novosti o stanju male lavice koja je pronađena kraj Subotice: ‘Nije dobro, no i dalje se nadamo...‘

Svi trebamo osvijestiti da se ove životinje ne mogu držati kao kućni ljubimci, jer to nije u njihovoj prirodi, poručuju stručnjaci
 www.subotica.com

Ljudi u regiji bili su šokirani kad je u Subotici prije desetak dana pronađeno mladunče lava kako šeće cestom. Brzo je prebačena u ZOO Palić, u kojem se od tada bore za život mlade ženke. Iako se prvih nekoliko dana činilo da bi se mogla oporaviti, iz Zoološkog su objavili kako joj se stanje pogoršalo.

- Postoji sumnja da joj otkazuju bubrezi i jetra. Dobila je terapija po savjetima veterinara iz međunarodnih organizacija koje se bave oporavkom velikih mačaka, posebno lavova. Nakon što je počela sama uzimati vodu i hranu, nadali smo se da bi se mogla oporaviti, ali su joj počeli otkazivati organi. Poslije dugotrajnog izgladnjivanja, njeno opće stanje je veoma loše - objavili su iz ZOO vrta.

Dodali su kako je drže u skučenom prostoru, zbog oporavka, no njoj je to stresno. U toj dobi ona bi se trebala igrati i istraživati okolinu, a ne ležati u malenom kavezu.

- Svi trebamo osvijestiti da se ove životinje ne mogu držati kao kućni ljubimci, jer to nije u njihovoj prirodi. Jako je sebično, neodgovorno i bahato smatrati da je nekoliko mjeseci razonode vrijedno ovoliko patnje i stresa koje sada trpi ovo jadno stvorenje. Zato apeliramo na sve građane da ne kupuju egzotične životinje i da prijave svakog tko drži takve vrste i bavi se njihovom trgovinom. Nadamo se da će se ova mala lavica vratiti ruba smrti i to nakon svog maltretiranja koje je doživjela od strane "ljudi" koji žive među nama - oštro su poručili iz ZOO vrta Palić.

Podsjetimo, mladunče lava staro svega nekoliko mjeseci pronađeno je u 21. rujna na Čantavirskom putu kod Subotice, u susjednoj Srbiji, kako samo i izgubljeno prelazi put. Vidio ga je vozač koji je tim putem išao na posao. Nakon što je shvatio da mu se ne priviđa nego cestom tetura lav, nazvao je policiju.

Još uvijek nije poznato kome je lavica pripadala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:52