JADRAN

Sjajna vijest: Malena periska Morana donesena u akvarij! Sad je u karanteni, svi je paze...

Riječ je o juvenilnoj jedinci koja je velika 1.5 centimetar. Dobila je ime po volonterki koja ju je pronašla

Morana

 Akvarij Pula

Akvarij Pula objavio je na društvenim mrežama veselu vijest - stigla im je Morana! Riječ je o juvenilnoj jedinci plemenite periske, koja je trenutno velika 1.5 centimetar. Dobila je ime po volonterki koja ju je pronašla, a sad predstoji borba za njeno preživljavanje.

- Pronašli su je stručni suradnici Javna ustanova Priroda u suradnji s Prirodoslovni muzej Rijeka i DC Pelagos, na području otoka Plavnik, na kolektorima postavljenim na dva metra dubine. Jedinku je odmah po nalazu donijela stručna suradnica iz JU “Priroda” prenijela je “Moranu” do našeg akvarija na dalju skrb, a jedinka je smještena u karantenski odjel sa strogo kontroliranim uvjetima - objavili su iz Akvarija.

Velika je to vijest jer je svaka periska u našem moru važna u borbi za preživljavanje ove vrste. Prije tri godine periske u našem moru su počele masovno umirati. Nije to samo kod nas, nego na cijelom zapadnom Sredozemlju. Razlog pomora još uvijek nije poznat. Velikim smo dijelom za sve to krivi i mi ljudi, jer smo ih masovno izlovljavali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:36