KAKAV PRIZOR!

Rasporili 5,5 metara dugog pitona pa ostali šokirani: Odmah im je bilo jasno da mu je u trbuhu nešto prilično veliko...

Vidjeli su da mu je u trbuhu nešto veliko, ali nisu očekivali drugog gmaza

Burmanski piton

 Instagram screenshot

Stanovnici Floride zadnjih godina muku muče s burmanskim pitonima. Naime, nije riječ o životinjama koje bi inače trebale biti u prirodi te savezne američke države. U nju su došli kao ljubimci, no njihovi su ih se vlasnici zasitili, pa su ih odlučili ostaviti u šumi. Dogodilo se nešto očekivano: pitoni su se razmnožili i postali dio ekosustava, na štetu drugih vrsta.

Zbog toga su ih počeli loviti. Jedna takva nesretna zmija nedavno je ulovljena i poslana na usmrćivanje. Nakon toga je piton, dug 5,5 metara, poslan na proučavanje. Patolozima je odmah bilo jasno kako mu je u trbuhu nešto prilično veliko - kada su zavirili otkrili su, šokirani, da je zmija pojela 1,5 metra dugog aligatora.

- Ove zmije su invazivna vrsta koja napada ekološki osjetljiva područja, kao što je Nacionalni park Everglades - napisala je ispod snimke koju je objavila početkom mjeseca na Instagramu. Na snimci vidimo kako stručnjaci mrtvom gmazu najprije opipavaju trbuh, a onda se vidi ono što izvlače iz njegovog želudca.

Burmanski pitoni spadaju među najveće zmije svijeta, a poznati su po tome da mogu pojesti prilično krupan plijen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:58