BRAVO LJUDI!

Priča iz Paname: Hrvatski pomorci uz pomoć iz domovine spasili mladu blunu

S druge strane planete jedna ptica našla se u nevolji, no našli su se naši moreplovci da joj pomognu

Bluna

 Vlado Miličević za BIOM

Kapetan broda koji trenutno plovi prema Dalekom istoku javio se s udruzi BIOM molbom za savjet. Nitko od njih nije znao što da naprave s mladom pticom. Naime, hrvatski su pomorci na brodu u Panami dobili zanimljivog slijepog putnika – mladu blunu. Javili su se u potrazi za savjetom kako da postupe jer je prvo iduće kopno koje će vidjeti Japan, a bojali su se da bi tada moglo biti kasno za traženje pomoći. Odlučili su reagirati odmah.

Nisu znali što bi mogli napraviti, a sumnjali su i da ptica možda nije posve dobro. No, uz pomoć stručnjaka udruge zajedno su utvrdili da ptica nema ozljeda. To je bila dobra vijest. No, zašto je sletjela na brod i ne želi otići?

- Pošto nije ozljeda, vjerojatno je riječ o mladoj ptici koja se treba odmoriti i skupiti snagu te da će sama odletjeti dalje. Posada broda dala je mladoj bluni vode i nahranili su je jednim oslićem da bi drugi dan oporavljena bluna odletjela. Cijela je posada bila vrlo sretna jer su pomogli mladoj ptici! Zahvaljujemo se kapetanu Vlahi Miličeviću na ustupljenoj fotografiji, a njemu i cijelom njegovom timu na tome što su pomogli mladoj ptici - kažu iz udruge BIOM.

image

Bluna

Vlado Miličević za BIOM
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:21