NEOBIČNE NAVIKE

Prate li vas mačke u kupaonicu? Ako da, evo tri moguća razloga zbog kojih to neprestano rade...

Nekad je to samo znatiželja, jer ih zanima što se to događa iza zatvorenih vrata i čime se vi to bavite u čemu one ne smiju sudjelovati
Ilustracija
 Mark Ross/Alamy/Profimedia

Samo oni koji imaju mačku znaju koliko posesivna ova bića mogu biti. Sigurno i vaše mačke stoje na vrhu frižidera i promatraju vas kako kuhate, spavaju u vašem krilu dok radite na laptopu, leže na vama dok gledate TV ili se uvlače u krevet zajedno s vama. Ima još jedna navika koju zasigurno imaju, a koju ne znate zašto rade: vole stajati ispred kupaonice dok ste unutra, gotovo kao da je čuvaju, piše Soeurs Magazine.

Zvuči poznato? Da li i vaša mačka svaki put kada zaronite u kadu tople vode ili odete pod tuš stane ispred vrata čekajući sve dok se ne vratite?

Zašto ovo rade? Postoji nekoliko zanimljivih razloga zašto vaše omiljeno biće na svijetu stoji ispred vrata dok ste vi unutra. Jedan od razloga povezan je s osobnošću mačke. Mazne mace, kao i one koje su izrazito povezane sa svojim ljudima, vole biti u njihovoj blizini bez obzira gdje se nalaze. Ove mace ne razumiju (i vjerojatno neće nikada razumjeti) da je kupaonica mjesto za privatnost i bit će odlučne u tome da vas tamo prate.

Još jedan razlog povezan je s njihovom znatiželjom. Mačke su po prirodi teritorijalne, pa kad im se blokira određeni dio doma, prostor koji im je zabranjen može pobuditi znatiželju. Kad uđete u kupaonicu, vaša mačka može postati znatiželjna zašto ona nije tamo i što se to tamo radi. To je jedina prostorija koju zatvaramo više nego bilo koju drugu u našem domu i mačkama jednostavno nije jasno zašto je to tako i moraju otkriti što se to bez njih događa.

I na kraju, vaša vas mačka možda čeka ispred vrata jer pokušava privući vašu pažnju. Mačke mogu tražiti pažnju iz različitih razloga; ti razlozi mogu uključivati ​​sve, od gladi i tjeskobe, pa čak i samo traženja naklonosti, pa je moguće da nam prateći nas u kupaonicu žele prenijeti određeni problem koji ih muči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:49