IZNENAĐENJE

Postavili su ogledalo u šumi i snimali kako medvjed reagira na njega...

Životinja je bila šokirana i iznenađena videći drugo stvorenje tako blizu sebe
 Facebook screenshot

Mnogo je snimki na kojima vidimo prve reakcije pasa ili mačaka na ogledalo. Najprije misle da je njihov vlastiti odraz netko drugi, pa od toga pobjegnu, pokušavaju ga otjerati ili pozvati na igru. No, još nismo vidjeli kako izgleda medvjed kad se vidi u zrcalu.

Ljudi su postavili jedno takvo usred šume, a onda snimali reakcije. Kako to da je naišao baš medvjed, nije poznato, jer nema baš nikakvih podataka o tome gdje je snimka i kada nastala. No, vidimo medu kako dolazi do zrcala i, videći tamo svoj odraz, odskoči u panici. Jasno, pomislio je kako mu se odjednom prišuljao neki drugi medvjed.

Za razliku od mladunaca, ovo je odrasla životinja i zbog toga na novost reagira drugačije. Umjesto da se zainteresira pa ide istraživati o čemu je riječ, on reagira na ono što vidi kao prijetnju, pa napada tog drugog medvjeda i razbije ogledalo.

Dok su neki korisnici društvenih mreža bili oduševljeni snimkom, drugi smatraju kako životinju nije trebalo izlagati nepotrebnom stresu, a sve to zbog samo jednog kratkog videa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:56