SLAVNA PJEVAČICA

Pokorila je glazbeni svijet, a sad je krenula i na ljubimce! Najpopularnija pseća i mačja imena vezana su - nju

Američki vlasnici oduševljeni su imenom Kelce, kako se sada zove 135 posto pasa više nego prije

Taylor Swift

 Nj/Backgrid Uk/Profimedia

O Taylor Swift u rubrici VauMijau pišemo samo kad se govori o mačkama - poznato je kako trenutno najslavnija pjevačica na svijetu dom dijeli s tri mačke, koje obožava, a sve one imale su uloge u njenim spotovima. Čak im je i posvetila stih u pjesmi Karma, gdje pjeva - ‘Karma is a cat/Purring in my lap ‘cause it loves me‘ (karma je mačka, koja prede u mom krilu jer me voli).

No, ovog se puta radi o psima. Naime, vlasnici pasa oduševljeni su imenom Kelce, kako se sada zove 135 posto pasa više nego prije, ako je suditi prema podacima platforme Rover, koja povezuje vlasnike pasa i one koji čuvaju ljubimce. Kakve veze ima Kelce s gospođom Swift? Riječ je o prezimenu njenog dečka Travisa, koji je postao svjetski popularan nakon što je objavljeno s kim je u vezi. Ime Kelce trenutno je najpopularnije među američkim vlasnicima štenaca.

No, nije to sve. Među vlasnicima mačaka su vrlo popularna imena Taylor (21 posto više nego prošle godine) i Swift (133 posto), a ime Swift je postalo popularno među vlasnicima pasa i po prvi put se uopće pojavilo na popisu najpopularnijih. Osim toga, više nego ikad mačaka dobilo je imena Este (po junakinji iz pjesme ‘no body, no crime) i Karma (po već spomenutoj pjesmi).

- Imena koja ljudi daju svojim ljubimcima govore o svijetu oko njih - od televizijskih emisija koje su popularne, važnih javnih ličnosti ili čak trendova na društvenim mrežama. Mnogo se toga dogodilo u ovoj godini i imena koja biramo za svoje ljubimce govore o trenucima koje želimo upamtit - poručili su iz Rovera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 17:46