KAMERE SVE SNIMILE

Pogledajte napad na šetača pasa Lady Gage, FBI šokiran ponašanjem pjevačice: ‘To se tako ne radi!‘

Prijatelj šetača pasa Ryana Fischera rekao je da ga je napad šokirao te da Fischer Gagine pse "bezuvjetno voli". "Poginuo bi za njih."
 Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Sigurnosna kamera postavljena na kući pored doma šetača pasa američke pjevačice i glumice Lady Gage (34) Ryana Fischera (30) zabilježila je trenutak kada su ga naoružani napadači u srijedu oko 22 sata ustrijelili u prsa i otuđili Gagine francuske buldoge Kojija i Gustava, piše Daily Mail.

Napadači su Fischera zaskočili nedaleko od njegovog doma u Avenije Sierra Bonita u gradu Zapadni Hollywood dok je šetao Gagine buldoge Kojija, Miss Asiju i Gustava.

Na snimci se može vidjeti kako bijeli automobil staje pored Fischera. Dvije osobe koje su sjedila na stražnjim sjedalima potom izađu iz automobila.

image
Napadači izlaze iz automobila
Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Može se čuti kako jedan od napadača repetira pištolj dok se obojica približavaju Fischeru. Isti mu potom kaže da mu "preda" nešto. Jedan od osumnjičenih potom nasrne na Fischera i sruši ga na pod. Nakon toga dođe do naguravanja između Fischera i napadača koje traje otprilike 15 sekundi. Pritom se može čuti kako Fischer vrišti "ne, ne" te doziva upomoć dok pokušava zaštititi pse.

image
Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
image
Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Koji, ne!", urlikne Fischer dok mu napadač pokušava oduzeti psa, odvlačeći ga pritom od pasa prema trotoaru. Naoružani napadač nakon toga ustrijeli Fischera, koji jaukne od boli.

image
Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Napadači nakon toga uzmu Kojija i Gustava, uđu u svoj automobil te napuste mjesto zločina. Na snimci se može čuti kako jedan od buldoga jauče i reži dok ga napadač drži.

Kasnije se na snimci može vidjeti kako Miss Asia dotrčava do Fischera koji se na podu previja od bolova.

image
Miss Asia stoji pored Ryana Fischera
Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

'Kao da su vam oteli djecu'

Fischer potom otprilike jednu minutu leži na podu i doziva upomoć. "Upucali su me. O moj Bože, upucali su me! Molim vas, pomozite mi", može se čuti na snimci. Naposljetku jedan stanara obližnjih kuća dođe do Fischera i pozove policiju. "Krvarim iz srca, iz pluća, krvarim iz prsa", kaže Fischer osobi. "Ukrali su dva psa, francuska buldoga. To si psi Lady Gage!"

Policija je kasnije rekla da je Fischer bio pri svijesti kada su došli na intervenciju te da je bio komunikativan. Očekuje se da će preživjeti nastrjeljivanje.

image
Stanari i prolaznici pomažu Ryanu Fischeru
Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Policija je jednog od napadača identificirala kao bijelog muškarca odjevenog u crnu majicu i s crnom kapom na glavi. Spol drugog napadača nije poznat, a policija kaže da je bio odjeven u crno.

TMZ je prethodno napisao da je napad na Fischera i otmica njezinih pasa duboko potresla Gagu, koja je odmah ponudila 500 tisuća američkih dolara da joj se psi vrate, a rekla je i da pritom "neće postavljati nikakva pitanja". Gagin otac Joe Germanotta rekao je za New York Post da je cijela obitelj potresena. "To je kao da su vam oteli djecu. Cijela se obitelj moli da im nisu naudili. Upucati nekoga kako biste ukrali pse je krivo", dodao je i potvrdio da je s kćerkom više puta pričao o incidentu te da joj je rekao da bude snažna.

Bivši agent Saveznog istražnog ureda (FBI) Frank Montoya mlađi osudio je Gaginu odluku u izjavi za Daily Mail. "Nuđenjem nagrade ugrozila je istragu slučaja, a potaknula druge kriminalce da počnu krasti pse poznatih osoba koje će im potom za njihov povratak plaćati velike svote novca", rekao je Montoya mlađi.

Cijenjena pasmina

TMZ piše da je Fischerov susjed pristao objaviti video snimku napada na Gaginog šetača pasa tek nakon što su mu se javiti pjevačičini predstavili i rekli da bi objava snimke mogla pomoći u hvatanju naoružanih lopova.

Policijska uprava Grada Los Angelesa još nije rekla vjeruje li da je Gagini psi ukradeni zato što su njeni, ili zato što su francuski buldozi.

Fischer, inače voditelj društvenomrežnog profila "Valley of the Dogs" (hrv. dolina pasa), Gagine pse čuva otkad je pjevačica i glumica otišla u Rim gdje se priprema za snimanje filma "Gucci" redatelja Ridleyja Scotta.

Fischer je prije šest dana na Instagramu objavio video u kojem pjeva Gaginim psima, a prethodno je više puta objavio fotografije njezinih pasa.

Francuski buldozi cijenjena su pasmina čiji se štenci prodaju za tri do pet tisuća dolara (između 18.752 i 31.254 kune). Oni s pedigreom znaju koštati i 10 tisuća dolara (62.483 kune).

'Poginuo bi za te pse'

Svjedok napada Buck Angel, koji je također priskočio u pomoć Fischeru, rekao je za Entertainment Tonight da vjeruje da su napadači znali čiji su psi u pitanju te da su iz zato ukrali. "U ovoj četvrti živi puno poznatih osoba, to je pod broj jedan. Pod broj dva, ja svog psa šećem između 23 sata i ponoći. Ovdje je sigurno, opušteno. Kako bi bilo tko mogao znati da (Ryan Fischer) baš u to doba šeće pse", dodao je.

Policijska uprava Grada Los Angelesa rekla je da traga za najmanje dva počinitelja napada.

Jedan od tjelohranitelja Lady Gage kasnije je od policije preuzeo Miss Asiju.

Fischerov prijatelj Steven Lazaroff rekao je za Fox da ga je napad šokirao te da Fischer Gagine pse "bezuvjetno voli". "Nisam siguran jesu li ti ljudi znali čiji su to psi, a tim je gore što je mama pasa baš prije nekoliko dana sletjela u Rim i što ne može sada biti ovdje", rekao je Lazaroff. "Nisam se još čuo s (Fischerom)... Pokušao sam ići u bolnicu, ali trenutno ga ne mogu vidjeti. On bi poginuo za te pse. Voli ih bezuvjetno. S njima je 24 sata na dan."

Odjel za pljačke i ubojstva Policijske uprave Los Angelesa preuzeo je slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:05