AKVARIJ

Pingvini trenutno uživaju u filmovima... Dobro je da im nisu, za inspiraciju, pustili crtić Madagaskar

Iz njega bi mogli dobiti ideju kako da se organiziraju i pobjegnu u divljinu
08 April 2019, Bavaria, München: Emperor penguins stand in their enclosure in the Hellabrunn zoo and stretch their necks. Photo: Marie Reichenbach/dpa
 Marie Reichenbach

Pingvini u londonskom akvariju Sea Life prolaze kroz engleske restriktivne mjere slično poput mnogih ljudi - gledajući božićne filmove.

- Sjajno je vidjeti u kolikoj mjeri naši žutonogi pingvini uživaju u božićnim filmovima koje smo im snimili - rekla je za British Press Association Leah Pettitt, akvarističarka u centru.

Prikazuju im božićni film "Elf" da bi ih pripremili za ponovni dolazak posjetitelja u akvarij, koji će se u srijedu ponovno otvoriti za javnost.

- I premda uživaju u ovim blagdanskim filmovima, svi se oni, baš poput ljudi, jako raduju dolasku stvarnih posjetitelja koji se vraćaju ovaj tjedan. Znamo da gledaju i slušaju naše posjetitelje jednako kao što posjetitelji uživaju promatrajući pingvine - rekla je Pettitt.

Akvarij Sea Life je, poput zooloških vrtova i sličnih objekata, zatvoren za javnost od početka studenoga, kada je za Englesku najavljeno jednomjesečno djelomično zatvaranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:08