Pokvarila romantiku

Par uživao u jacuzziju, a onda se puma prikrala iz mraka i zgrabila muškarca za glavu

Dvojac je počeo vrištati i prskati životinju, a žena se dovoljno pribrala da zgrabi svjetiljku

Puma, ilustracija

 Michael Durham/Minden Pictures/Profimedia

Kad je jedan bračni par rezervirao vikend u kućici za najam u Chaffew Country u američkom Coloradu, oduševila ih je činjenica da kuća ima vanjski jacuzzi. Svidjela im se ideja da uživaju u toploj kupki na otvorenom. Bila bi to definicija romantičnog vikenda, no pošto se u jednadžbu uključila jedna puma, sve je postalo manje romantično.

Kako su izvijestili iz Clorado Parks and Wildlife (CPW), par je uživao u toploj kupki kad je muškarac odjednom osjetio da ga je nešto zgrabilo za glavu. On i njegova supruga su odmah počeli vrištati i prskati vodu prema stvorenju koje je primilo čovjekovu glavu. Žena se pribrala dovoljno da uzme svjetiljku i osvijetli stvorenje iznad glave svojeg muža: bila je to puma, zbunjena zbog svjetla, vode i vike.

Zbog kombinacije tog troje, puma je pustila čovjekovu glavu i odmaknula se. Ne daleko, doduše: popela se na obližnji brežuljak, na hrpu kamenja, i odatle je promatrala par. Oni su nastavili vrištati i čini se kako je to ovu veliku mačku držalo da sigurnoj distanci.

Par se uspio vratiti u kuću, gdje su očistili rane na čovjekovoj glavi i nazvali vlasnika kuće za najam. On se javio upravi CPW-a, a oni su o svemu obavijestili javnost. Rekli su kako su muškarčeva ozljede te tek malene ogrebotine na glavi i pokraj desnog uha. No, one su takve da je jasno kako ih je napravila upravo puma.

Kad su službenici CPW došli do kolibe, a to je bilo veoma brzo nakon poziva njenog vlasnika, nije bilo tragova životinje. Postavili su zamku u blizini, za svaki slučaj. Misle da je riječ o nesporazumu: puma je vidjela glavu čovjeka u razini tla, pa vjerojatno nije shvatila da se radi o našoj vrsti. Pohvalili su reakciju ljudi: viku, prskanje i svjetla. No, istaknuli su kako incident shvaćaju veoma ozbiljno te su još jednom upozorili stanovnike da obrate pozornost na pume u tom području te da im jave ako ih vide.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:24