NIJE MU LOŠE

Ovo je Larry, glavni mišolovac Kabinetskog ureda Ujedinjenog Kraljevstva

 Justin Tallis

Larry, mačak koji službeno nosi titulu "Glavni mišolovac Kabinetskog ureda Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske" snimljen je jučer ispod ukrašenog drvca koje se nalazi ispred njegove rezidencije. Ne zna se što je točno radio vani, ali nešto ga je prilično zainteresiralo. Adresa na kojoj živi je 10 Downing Street, London.

Larry je poznat po tome da redovito šeće svojim područjem, pa je tako svojevremeno napravio problem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, kojem se zavukao ispod automobila, pa ovaj nije mogao otići dok se mačak nije odlučio maknuti.

image
Justin Tallis

Larry je na svoju novu adresu doselio prije devet godina, kada je premijer David Cameron izrazio želju da se udomi mačak. Stigao je ovaj neobičan mali tip, kojeg su u skloništu opisali kao prijateljski nastrojena, hrabra i samouvjerena. Zanimljivo je kako je njegovo udomljenje potaknulo Britance da i oni učine isto, pa je porast udomljavanja mačaka te 2011. godine bio za nekih 12 posto.

Puno je toga zabavnog u vezi s ovim mačkom. Recimo, iako je službeno mišolovac, prvih mjeseci nije ulovio nijednog miša. Čak su ga poslali na treninge, u sklopu kojih su ga učili na lov tako što su mu davali plišane miševe. No, čim je shvatio kako se to radi, nije prestao.

Kad je prvi put vidio novinare, ogrebao je jednu novinarku i sakrio se ispod stola. U međuvremenu se navikao na reflektore i bliceve, pa se sad više ne obazire na njih. Za vrijeme "mandata" u Downing Streetu, promijenio je tri premijera, pa se novinari redovito šale kako je na toj adresi mačak duže od većine njihovih premijera. Iako ne voli muškarce, totalno se oduševio Barackom Obamom. Voli se ubaciti na fotografije dužnosnika, ostavljati dlaku na odijelima, a nije mu mrsko ni potući se s drugim mačkama.

image
Justin Tallis

Ima svoj Instagram i Twitter profil, a na potonjem često "objavljuje" urnebesne statuse. Recimo, jednom je prilikom najavio da će se kandidirati za idućeg premijera, a sve je nasmijao kad je "napisao" kako traži batlera koji bi riješio problem s Brexitom, bio velikodušan kad je riječ o poslasticama i redovito mu češljao krzno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:07