DIVOTA!

Ovo je hotel u kojem noćenje košta 4500 kuna, a smještaj se teško dobije... Evo zašto!

Prostor nije moguće samo posjetiti kako bi se vidjelo životinje, tako da je jedini način da se druži s njima noćenje
 SĂ©bastien Boisse/Photononstop/Profimedia/SĂ©bastien Boisse/Photononstop/Profimedia

Mnogo je načina na koji bi bilo divno započeti dan, a hranjenje žirafa je svakako jedan od njih. Video snimljen u kenijskom hotelu Giraffe Manor na Facebooku je pogledan četiri milijuna puta, i dobio je brojne pozitivne komentare. Već prvi kadar govori zašto...

Hotel je jedan od najpopularnijih mjesta u toj zemlji i mnogi turisti žele odsjesti u njemu. Riječ je o smještaju u kojem ima samo 12 soba, a poseban je po tome što gosti mogu hraniti žirafe s balkona svojih soba. Cijena smještaja za jednu noć je gotovo 4500 kuna, ali je smještaj u njemu teško dobiti. Dijelom je to zbog malog kapaciteta, a dijelom i zbog ogromne popularnosti, zbog čega je sobu potrebno rezervirati mjesecima prije dolaska.

image
Martin Harvey/Alamy/Profimedia/Martin Harvey/Alamy/Profimedia

Hotel nije moguće samo posjetiti kako bi se vidjelo životinje, tako da je jedini način da se druži s njima odsjedanje u njemu. No, sve žirafe koje se mogu vidjeti su iznimno ugrožene i pripadaju vrsti Giraffa camelopardalis rothschildi. Sve one žive tamo, navikle su na ljude, rado dođu po hranu i malo druženja.

Hotel je 1932. godine sagradio Sir David Duncan. No, tad je to bila obična kuća, koja je tek 1984., nakon prodaje novim vlasnicima, postala objekt za najam. Osim njega, na zemljištu se nalazi i Centar za žirafe, čiji je cilj tamošnjim školarcima omogućiti da hrane žirafe i provode vrijeme s tim životinjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:09