MALI BORAC

Ovo biće na svijet je došlo s velikim problemima, no veterinari su smislili odlično rješenje

Nije bilo nimalo lako kretati se, čak ni na ovaj način, no Msituni nije odustajala

Ilustracija

 Dibyangshu Sarkar/Afp/Profimedia/Dibyangshu Sarkar/Afp/Profimedia

Malena žirafa Msituni u prirodi ne bi preživjela. No, na svu sreću, rođena je uz ljude, koji su pronašli rješenje za nju, pa se toliko dobro oporavila da se na kraju pridružila svojem stadu i nikad se ne bi reklo da je imala ikakvih poteškoća.

Msituni je na svijet došla s neuobičajenim poremećajem udova, koji joj je onemogućavao da hoda. Veterinari u San Diegu smislili su odlično rješenje: uz pomoć gipsa i običnih proteza za ljude, onih koje se mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama, nastojali su joj pomoći. No, shvatili su da to ne pomaže, pa su joj napravili posebne proteze, rađene samo za nju, koje su njenim nogama trebale pomoći da se isprave i ojačaju, kako bi se mogla normalno kretati, piše BBC.

To joj je ispočetka bilo teško i mučno, pa je odbijala hodanje, no onda se naviknula. Najprije su je zaposlenici ZOO vrta svakog jutra podizali na noge, no ubrzo su njeni zglobovi počeli funkcionirati, pa je to radila sama. Nakon svega deset dana, njene su noge bile savršene i mogla je sasvim normalno hodati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:26