21 GODINU STARA

Ova staričica ima samo jednu želju: Otići na operaciju i mirno proživjeti svoje preostale dane

Ako ne operira ogroman tumor na vimenu, ova koza će umrijeti. No, iz utočišta u kojem sad živi se ne predaju

Koza Melina

 Grgin konak

Utočište Grgin Konak, smješteno nedaleko od Koprivnice, dobilo je novu stanovnicu. No, ona je istovremeno i jedna od njihovih najstarijih stanovnica, jer ima 21 godinu. Gospođa se zove Melina, koza je i udomljena je iz jednog malog mjesta u Međimurju. Njen vlasnik ju je se odrekao kako ne bi završila u klaonici - umjesto toga, dao joj je priliku da zadnje godine života provede u miru.

- Ova bakica život je provela kao mliječna koza, a kao takva više mu nije imala svrhu, jer ima ogroman tumor mliječne žlijezde na desnom vimenu i više ne može davati mlijeko.

Želja nam je da Melina starost provede kako je svaka životinja zaslužila. Slobodna, bezbrižna i sita na pašnjaku, u društvu svoje vrste. Da bi živjela, trebamo vašu pomoć. Melina hitno treba na operaciju, tumor se mora odstraniti jer će inače umrijeti... Jedva hoda jer je izraslina toliko velika da se gotovo vuče po podu i otkad je došla strepimo da je ne razdere. Naš veterinar pregledao je Melinu i dao zeleno svjetlo za operaciju, no dok ne otvori vime ne može nam dati točnu cijenu - objavili su iz utočišta.

Pojasnili su kako su svjesni da je riječ o njenom životu, no ne mogu Melinu poslati na operaciju koja će koštati nekoliko tisuća kuna, a na računu nemaju niti sto kuna. Zato su sve svoje pratitelje zamolili da pomognu kozi kako bi otišla na operaciju i time dobila još neko vrijeme na ovom planetu.

Utočištu se može uplatiti na IBAN: HR7823860021119031412, SWIFT: PDKCHR2X, paypal: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

image

Koza Melina

Grgin konak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:49