VIDEO

Orke napale još jedan brod: Njih pet je udaralo u jedrilicu 45 minuta, nisu prestali ni kad je stigla pomoć

U roku od koje minute kormilo bilo uništeno, a nakon toga su stradali i drugi dijelovi

Phep je snimio napad orki na njegovu jedrilicu

 Phep Philouceros/Swns/Swns/Profimedia

Orke koje napadaju brodove imaju određeni stil: unište kormilo i trup plovila, a onda odu. Ljude ne napadaju. Jedan takav napad dogodio se prije nekoliko dana u vodama Portugala.

Kako je za Daily Mail ispričao Phepe Philoucer, na njegovu je jedrilicu nasrnulo pet orki. Njihova je namjera bila jasna, pa je skiper odmah pozvao pomoć. Ispostavilo se da je njegova procjena o tome što će se dogoditi točna - za Daily Mail je rekao kako je u roku od koje minute kormilo bilo uništeno, a nakon toga su stradali i drugi dijelovi. Napad je trajao nevjerojatnih 45 minuta, a životinje nisu prestale čak ni kada je njegovu jedrilicu prema obali vukao drugi brod.

No, zanimljivo je da je Phepe uvjeren da im cilj nije bio potopiti brod. On misli da bi u tom slučaju njihovi napadi bili agresivniji. Ono što je još čudnije jest na aplikaciji koju koristi, a koja ima informacije o orkama viđenima tog dana, nije vidio apsolutno nijednog kita. Mislio je kako je to miran dan, no ispostavilo se da je na kraju on taj koji je u aplikaciju dojavio susret s orkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:13