Šapice i art

‘On je drag pas sa zdravom dozom drskosti. I slika poput imenjaka Banksyja‘

Negova će se ostvarenja na Novu godinu naći na aukciji koja će se održati na Facebooku

Pas Banksy

 Bristol Animal Rescue Center

Banksy je pas iz bristolskog azila i u potrazi je za domom.

"On je drag pas sa zdravom dozom drskosti. Kada se osjeća nesigurno postane pomalo bučan i lajav.Voli trenirati i udovoljiti treneru. A voli i stvarati umjetnička djela." rekla nam je Jodie Hayward iz bristolskog azila za životinje.

Naime, Banksy slika. Kao i njegov poznatiji imenjak, umjetnik Banksy, on se bavi kreativnim aktivnostima. Za svoje slike koristi prilagođene boje koje nisu štetne za zdravlje životinja, a nanosi ih nosom te šapicama. Dosad je naslikao svoju verziju Banksyjevog rada "Mačka i pas".

"Banksy uživa u kreativnosti i stvaralaštvu u društvu ljudi koji brinu o njemu. Ta ga aktivnost obogaćuje. Također, fantastično je to što će se sav novac skupljen od njegove umjetnosti iskoristiti za pomoć i udomljavanje ranjivim životinjama bristolskog azila", rekla je Hayward.

image

Pas Banksy

Bristol Animal Rescue Center
image

Pas Banksy

Bristol Animal Rescue Center

Tijekom nadolazećih će tjedana ovaj zanimljivi pas nastaviti reproducirati Banksyjeve umjetničke radove, a njegova će se ostvarenja na Novu Godinu naći na aukciji koja će se održati na Facebook profilu.

U bristolskom se azilu nadaju da će Banksyju naći dobar dom gdje bi mogao živjeti sam, bez drugih životinja i djece te strpljive i pouzdane vlasnike koji bi pružali sigurnost psu koji je dosad imao težak život.

Umjetnik Banksy je engleski ulični umjetnik koji stvara pod pseudonimom. Poznat je po uličnoj umjetnosti, subverzivnim epigramima te grafitima koji prenose političke poruke i komentiraju društvene fenomene. Svoje je umjetničko stvaralaštvo započeo u Bristolu, a danas se njegova djela mogu naći diljem svijeta.

image

Pas Banksy

Bristol Animal Rescue Center
image

Pas Banksy

Bristol Animal Rescue Center
image

Pas Banksy

Bristol Animal Rescue Center

Bristolski azil za životinje već 130 godina brine za životinje Bristola i najveća je lokalna organizacija koja skrbi o životinjama. A sve je počelo s jednim psom kojeg je Edward T. Parker našao nezaštićenog u mećavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:06