BRAVO MALENI!

Oliver ima sedam godina i veliko srce: Odrekao se proslave rođendana i poklona, sve zbog životinja

Njegova majka je objasnila da ga je oduševila priča o jednom drugom dječaku, koji je na sličan način pomogao

Oliver je s mamom donio donacije na Grgin konak

 Grgin Konak

Postoje mnoga djeca zbog kojih nam je drago da će svijet ostati na njima, jer će ga, sasvim sigurno, učiniti boljim mjestom za život nego je on danas. Jedno od te djece je i sedmogodišnji Oliver iz Zagreba, koji je svoju mamu zamolio da novac za njegov rođendan potroši na pomoć životinjama.

Ne samo da je to učinio, nego je i svim svojim prijateljima rekao isto. Umjesto poklona za njega, zaželio je da kupe hranu i neke druge stvarčice za mačke i druge životinje. Onda je s mamom dogovorio da će sve što prikupe odvesti u Grgin konak.

- Jako nas je time razveselio, jer ne samo da nam je olakšao skrb o našim ljubimcima, nego nam je još jednom potvrdio da najveća srca imaju naši najmlađi prijatelji. Posjetio nas je krajem tjedna s majkom i najboljim prijateljem Bartolom s kojim dijeli ljubav prema životinjama - kažu iz Konaka.

Ideju da to napravi Oliver je, objasnila je njegova majka, dobio kad je na Facebook profilu konaka vidio članak o Daruvarčaninu Duji koji već godinama novac koji bi inače potrošio na rođendansko slavlje radije troši na potrepštine za životinje na Konaku, kojeg možete pročitati ovdje.

- Volim sve životinje, a i imam sve što mi treba, pa hoću da im bude što ljepše jer znam da ni jedna nije imala lijep život prije nego je došla na Grgin konak – kratko nam je objasnio Oliver zašto se odlučio na ovu humanu gestu. Njegova nam je majka priznala da ju njegova odluka nije iznenadila jer je oduvijek iznimno osjetljiv kad se radi o bolesnim životinjama ili ako se ljudi loše odnose prema njima - rekli su iz konaka i dodali kako je za vrijeme posjeta Oliver vrlo malo vremena proveo s njima. Više su ga, naime, zanimale životinje koje tamo žive i koje su ga oduševile.

image

VauMijau banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:02