KARMA

Okrutni medvjed htio ubiti dva medvjedića, ali se njihova majka odlučila boriti za njih...

Iako je nama to ponašanje okrutno i besmisleno, kod ove je vrste uobičajeno da mužjak ubije mladunce prije nego oplodi ženku

Ilustracija

 Eva Hawker/Alamy/Alamy/Profimedia/Eva Hawker/Alamy/Alamy/Profimedia

Nekad je životinjski svijet okrutan, itekako, posebno kad se radi o hrani i razmnožavaju. No, to nisu prizori koje često vidimo, a i većini ljudi je u naravi da navijaju za slabijeg, tako da nas šokira vidjeti kako nekad stvari izgledaju. Znati da neka životinja jede drugu da bi preživjela je jedno, no vidjeti žrtvu i njenu smrt je drugo.

Priča koju su turisti snimili okrutna je i na kraju donosi smrt jednom akteru. Sve počinje tako da medvjed napada medvjedicu, odlučan da usmrti njeno dvoje mladih. Želi se, naime, pariti s njom, a za tu vrstu medvjeda je tipično ponašanje da ubiju mladunčad svog prethodnika. Nama je možda okrutno i besmisleno, no kod njih je to ponašanje uobičajeno.

Majka medvjedica se, naravno, bori za život svojih mališana. Oni su se stisli iza nje i nijemo promatraju kako se mama bori s jakim medvjedom. Njihova borba također nije ugodna za gledati, no mama daje sve od sebe. Ako je medvjed porazi, to znači smrt za njene mladunce.

Čini se kako je borba gotova i da će medvjedica sigurno izgubiti, no onda kao da se umiješa providnost i sve se mijenja. Pogledajte u videu kako je priča završila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:13