BIZARNO

Obitelj ostavila psa u skloništu. Razlog? Smatrali su da je gay, pa ga više nisu htjeli

U dobi od pet godina, jadnik se nije mogao nadati udomljenju. Na svu sreću, netko je čudo njegovu priču

Ilustracija

 Shaun Cunningham/Alamy/Profimedia

Da je Albert Einstein bio u pravu kad je rekao da je ljudska glupost beskonačna pokazuje slučaj iz američke savezne države Sjeverne Karoline. Tamo je jedan pas završio u skloništu, ostavljen. Razlog? Njegovi vlasnici su smatrali da je gay, pa su ga izbacili iz kuće.

Kako su došli do tog zaključka? Naskočio je na drugog psa, u poznatoj gesti za koju svi znamo da nije isključivo seksualnog značenja, nego se vezuje i za dominaciju. Taj pokret kukovima izvode i muški i ženski psi, kastrirani i nekastrirani, a meta su im jednako stražnji dijelovi pasa, kao i njihove glave, ali i ljudske noge...

No, vlasnici ovog nesretnika su zaključili da je skok na drugog psa pokazatelj da im je ljubimac gay i onda su ga, jer im se nije sviđala ideja da s nekim takvim žive, izbacili u sklonište.

Nesretni Fezco, koji je možda gay, možda dominantan, a možda samo voli micati kukovima, našao se tako u nebranom grožđu. U dobi od pet godina se nije mogao nadati da će ga netko udomiti. No, posrećilo mu se.

Čuvši njegovu priču, gay par ga je odlučio udomiti. Steve Nickols i John su zajedno duže od 30 godina i mnogo puta su na svojoj koži osjetili što znači diskriminacija. Zato su doveli Fezca doma. Njima je potpuno svejedno zašto njihov ljubimac miče kukovima. Jer to, na kraju krajeva, uopće nije bitno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 19:34