DALMACIJA

FOTO: Netko je ostavio štence ispred centra za otpad... Radnici su ih odlučili udomiti!

Nazvali su ih Igor i Veronika Otpadić i zajednički brinu o njima, a kad nema ljudi, ni malci nisu tamo
 Ljiljana Jurjević

Bio je to jedan običan radni dan na mjestu gdje se gradi Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje kod Benkovca. Odnosno, trebao je biti normalan dan da na ulazu u firmu Toni i Marko nisu zatekli kutiju. I to neku čudnu, migoljavu kutiju koja je ispuštala zvukove. Kad su joj prišli blizu, vidjeli su dva para očiju kako ih promatraju iz te kutije.

image

Kutija u kojoj su pronađeni

Ljiljana Jurjević

Da, u 21. stoljeću, kad su kastracije dostupne, povoljne i često besplatne, netko je odlučio pustiti kujicu da rodi, a potom joj oteti pse i baciti ih kao smeće. Na svu sreću, ovo dvoje su imali sreće. Toni i Marko su ih odveli u veterinara. On je im je dao tablete, cijepio ih i rekao kako su zdravi.

Onda su se malci vratili na mjesto s početka naše priče. U firmi su ih odlučili zadržati. Dali su im imena Igor i Veronika, prezime je Otpadić. I dobili su svoj primjerak ugovora o radu - nema tu probnog roka od šest mjeseci. Ovo dvoje su odmah dobili ugovor na neodređeno.

image
Ljiljana Jurjević

- Preko dana su u kontejneru s nama, jer su nam tu uredi dok nam zgrada ne bude gotova. Za sada smo ih cijepili, uskoro ćemo ih čipirati pa sve ostalo. Sad su maleni i čuvamo ih, preko noći i vikendom ih nosi kolega doma - kaže nam Ljiljana Jurjević iz odnosa s javnošću.

Psi su, ne treba to ni reći, baš sve oduševili. Ionako su planirali nabaviti psa koji bi u firmi živio i tamo imao svoj prostor. No, kažu, neće to biti situacija u kojoj si psi čuvari i stalno sami - pošto se svi zajedno brinu za njih, te zajednički financiraju njihove potrebe, pronaći će i način da njihovi ljubimci budu sretni.

- Samo dan nakon Igora i Veronike pronašli smo još dva psića, vjerojatno iz istog legla, koje smo uspješno udomili. Priča je vjerojatno ta da je bio 10. u mjesecu, kad je u obližnjem Benkovcu sajam, pa su tom nekom ostali jer ih nisu uspjeli prodati, pa su ih samo okrutno izbacili pored ceste. Srećom smo ih našli i sve ih udomili - dodaje Ljiljana.

image

Ljiljana Jurjević

Ljiljana Jurjević
image
Ljiljana Jurjević
image

Novi krevetić

Ljiljana Jurjević
image
Ljiljana Jurjević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:41