ŽALOSNO

Nepoznate osobe provalile u svinjac, ukrale dvije malene svinje, a odraslu teško ozlijedile

Vjerojatno se radi o majci koja ih je pokušala zaustaviti u naumu da joj ukradu mališane, pa su je ozlijedili

Ilustracija

 Artinun Prekmoung/Panthermedia/Profimedia

Krade se sve, pa i životinje. Naime, međimurska policija zaprimila je dojavu da je netko provalio u svinjac te ukrao svinjice i jednu teško ozlijedio.

Prema kaznenoj prijavi, nesvakidašnja krađa praćena nasiljem dogodila se pod okriljem noći s 11. na 12. lipnja u Glavnoj ulici u Kuršancu. Nepoznati je počinitelj, ili pak više njih, provalio u svinjac te ukrao dvije svinje stare tek tri tjedna. Pritom se nije zaustavio nego je nožem nanio nekoliko porezotina odrasloj svinji koju je ostavio tako da krvari. Nesretna je životinja patila u tišini, ali nije poznato je li joj pružena pomoć nakon što je pronađena. Vjerojatno se radi o majci koja ih je pokušala zaustaviti u naumu da joj ukradu mališane, pa su je ozlijedili.

Kuršanec je jedno od onih mjesta u koje zaposlenici azila iz Čakovca, u pratnji policije i komunalnih redara, često dolaze. Mnogo je slučajeva ozlijeđenih i teško zanemarenih pasa u tom području, a mnogi su završili u azilu. Kontrola pasa u romskim naseljima Međimurske županije počela je prije nekoliko godina i još uvijek traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 16:42