BILO JE I VRIJEME

Naši susjedi postavili aparat koji hrani napuštene pse: Ubacite unutra bocu, on izbaci granule

Divna je to ideja koja im je svakako potrebna, jer je na ulicama grada velik broj ostavljenih životinja

Ilustracija

 Prabin Ranabhat/Zuma Press/Profimedia

Prije nekoliko godina u Turskoj su se pojavili sjajni aparati, smješteni na ulicama. U njih se ubaci plastična boca, a oni izbace hranu za pse. Bila je to odlična ideja - s jedne se strane ljude poticalo da recikliraju, a s druge se hranilo napuštene životinje na ulicama. Uz to, u aparatu je uvijek bila dostupna i posuda s vodom, tako da je pse taj aparat činio prilično sretnim.

Na našim prostorima te prakse nije bilo, no na svu sreću, i to se promijenilo. U susjednoj Srbiji, u Beogradu, postavljen je jedan takav uređaj. Smješten je u Starom gradu, a mnogi su pozdravili njegovo postavljanje. Problem napuštenih životinja u Beogradu je prilično velik: mnoge nesretne životinje provode živote na ulicama, nikada ne pronašavši dom. Mnogi od njih su cijeli svoj život jadni i gladni.

Zahvaljujući ovom aparatu, barem neki od njih neće biti gladni. Sigurno je kako će im hrana koja se tamo pojavi svaki put kada netko ubaci bocu promijeniti život - nekima od njih će ga, vjerojatno, i spasiti. Nisu svi psi te sreće da ih netko hrani i voli, tako da je za one nesretnike kojima to manjka ovo barem mala utjeha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:28