JEZIVO

Morski pas napao ženu koja je plivala, ljudi čuli njene vapaje: ‘Iza nje je voda bila crvena od krvi...‘

Kupači su upozoreni da budu posebno oprezni kada voda u tom području nije jako bistra i kada ima dosta ribe na jednom mjestu

Morski pas bik, ilustracija

 Mark Conlin/Alamy/Profimedia

Veterinarku i njezine susjede iz Sydneya svi hvale jer su spasili život ženi koju u moru ispred toga grada napao morski pas. Do napada je došlo u Elizabeth Bay, gdje je žena u kasnim dvadesetim plivala kada ju je za desnu nogu ugrizlo morsko stvorenje.

Michael Porter je upravo stigao kući s posla kada je kroz otvoreni prozor začuo tihe vapaje za pomoć. Odmah je provirio van i užasnuo se - žena se pokušavala izvući iz vode, pritom jecajući i dozivajući pomoć

- Bilo je užasno. Nikad nisam doživio nešto slično. Noga joj se nekako vukla za njom, a iza nje je voda bila crvena od krvi. Još uvijek sam u šoku - rekao je Michael, piše Guardian.

Odmah je izjurio van, a pridružilo mu se još nekoliko susjeda. Među njima je bila i veterinarka Fiona, koja je nesretnoj ženi uspjela zaustaviti krvarenje. Rana je bilo nekoliko, a iz njih je obilno krvarilo. Žena je bila pri svijesti sve do dolaska bolničara, koji su je odmah odveli u bolnicu na operaciju. U utorak ujutro bila je u stabilnom stanju.

- Fiona je junakinja i vjerujem da joj je spasila život. Nisam siguran što bi se dogodilo da nje nije bilo, ali vjerujem da ne bi bilo dobro - dodao je Michael.

Napadi morskih pasa u ovom području su ekstremno rijetki. No, to područje je važno stanište za odrasle i mlade morske pse bikove (Carcharhinus leucas). Njih se zadnjih 15 godina pomno prati i otkriveno je da aktivno koriste to područje, zbog čega su kupači upozoreni da budu posebno oprezni kada voda nije jako bistra (nakon jakih padalina ili poplava) i kada na nekom području ima dosta ribe, jer u tom slučaju neće ni vidjeti životinju koja pliva ispod njih, pa može doći do strašnih posljedica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:19