NAPAĆENO BIĆE

Medvjedica Maša, spašena iz cirkusa, zbog rata zapela na putovanju u bolji život

Ima 22 godine, prošla je mnogo toga lošeg u životu, no ne predaje se, kažu oni koji o njoj brinu

Maša
 

 WOW Ukraine - Warriors of Wildlife

Euroazijska smeđa medvjedica Maša ovog je tjedna trebala biti prebačena u Rumunjsku u svoje novo utočište, no pošto su ruske trupe zatvorile granice, tako je i ova nesretna životinja zapela na putu, piše Klix.

Maša se trenutno se nalazi u skloništu u Sambiru, na zapadu Ukrajine, a iako je provela 19 godina u skučenom kavezu i nastupajući po cirkusima, čini se da ni sada ne može na zasluženi odmor.

Ipak, ona u cijeloj situaciji nije sama. Unatoč prijetnjama po život, direktor dobrotvorne organizacije Warriors of Wildlife Lionel de Lange, koji je zadužen za Mašu, doletio je iz Južne Afrike kako bi nadgledao njenu sigurnost.

On je posljednjih 11 godina proveo u Ukrajini spašavajući medvjede i divlje mačke iz zatočeništva te ih šaljući na bolja mjesta za život. Kada je izbio rat, Lionel je bio prisiljen napustiti svoj dom u Hersonu. No ,iako je uspješno pobjegao, odlučio se vratiti kako bi Maša sigurno stigla do Rumunjske i udruženja za medvjede Libearty.

- Putinova invazija zaustavila je Mašu da započne svoj novi život. No, taj sitni diktator se prevario ako je mislio da ćemo je ostaviti same - rekao je Lionel koji je poručio da je Maša trenutno dobro zbrinuta.

Maša koja ima 22 godine, prošla je kroz dosta toga, istakao je Lionel koji tvrdi da je i ona hrabra poput svakog Ukrajinca.

- Poput ukrajinskog naroda, ona neće odustati, a ni mi da je odvedemo do utočišta gdje će moći uživati ​​u svojim posljednjim godinama. Svi su bili spremni za odlazak, svi njeni dokumenti su bili spremni i krenuli smo ss premještanjem. No, dogodilo se sve ovo - rekao je Lionel kojeg rastužuje trenutna situacija.

Njihove putne dozvole, ističe, vrijede do 20. svibnja, a čim se granice otvore Lionel planira da preseliti jadnu Mašu.

Warriors of Wildlife (WoW) spasili su desetine medvjeda, divljih mačaka i drugih životinja iz privatnog zatočeništva i cirkusa u Ukrajini. Humanitarna organizacija odvodi lavove i druge divlje mačke u utočište Simbonga blizu Port Elizabetha u Južnoj Africi, dok medvjede premještaju u utočišta po Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:56