POTJERAN IZ WASHINGTONA

Major napao člana osiguranja Bijele kuće: ‘Po cijele dane skače, laje i juriša na ljude!‘

Izvori upoznati s Majorovim ponašanjem u Bijeloj kući rekli su za CNN da je trogodišnji ovčar više puta pokazao znakove nemira
Champ i Major Biden
 Jim Watson/AFP

Njemački ovčari predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena i prve dame SAD-a Jill Biden Champ (13) i Major (3) prošlog su tjedna vraćeni u dom Bidenovih u saveznoj državi Delaware nakon što je Major pokazao znakove agresije, piše CNN.

Jedan je izvor za CNN potvrdio da je Major, kojeg je Biden u studenom 2018. godine udomio nakon posjete azilu u Delawareu, bio upleten u "incident s griženjem" u kojem je nastradao član osiguranja Bijele kuće. Zdravstveno stanje žrtve nije poznato, no incident je bio dovoljno ozbiljan da su psi nakon njega prebačeni u Delaware, gdje će boraviti do daljnjega.

Izvori upoznati s Majorovim ponašanjem u Bijeloj kući rekli su za CNN da je trogodišnji ovčar više puta pokazao znakove nemira te da je skakao, lajao i "jurišao" na članove osiguranja i osoblje Bijele kuće.

CNN navodi da su Champa godine usporile te da nije fizički aktivan kao Major.

Bijela kuća još nije komentirala incident.

image
Major Biden
White House Photo/Alamy/Alamy/Profimedia

Champ i Major uselili su u Bijelu kuću u siječnju, nešto manje od tjedan dana prije Bidenove inauguracije.

"Postajala sam opsesivna kada se radi o aklimatizaciji naših pasa jer imamo starog i jako mladog", rekla je Jill Biden u veljači prilikom gostovanja u televizijskoj emisiji "The Kelly Clarkson Show" koju vodi istoimena američka pjevačica.

"Moraju se voziti liftom, na što nisu navikli. Također, kada su van kuće, onda su na Južnoj tratini, gdje ih puno ljudi gleda. Zato sam opsesivna, želim da se prilagode i smire", dodala je prva dama SAD-a.

"Ne smiju se penjati na namještaj, ali znala sam uhvatiti Majora na kauču. Trče posvuda", zaključila je Biden.

CNN-u je potvrđeno da su psi sada u Delawareu, ali je osoba koja je upoznata s kretanjem Champa i Majora rekla da su psi znali boraviti tamo kada god bi Jill Biden poslom napustila Washington.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:27