OBJAVA DUMOVCA

Labud koji je imao udicu u vratu oporavio se, evo kako je izgledalo njegovo puštanje na slobodu

Čim su njegovi spasitelji vidjeli da mu je dobro i da je raspoložen, zaključili su da je vrijeme da se vrati u svoj dom

Labud se vraća na jezero

 Dumovec

Iz zagrebačkog Dumovca objavili su kako labud koji im je stigao s udicom u vratu više nije kod njih. U četvrtak su ga, naime, pustili na slobodu. Bila je potrebno svega nekoliko dana da se posve oporavi, pa ga nisu htjeli zadržavati na skrbi dulje nego je potrebno. Stavili su ga u transporter i odvezli na mjesto gdje živi.

- U ponedjeljak smo ga preuzeli u naselju Savica – Šanci jer mu se udica zabila u vrat. U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba udica mu je uklonjena. Očišćena mu je ranica i nahranjen je. Ostao je na promatranju do jutros. Kako se uočilo da se posve oporavio te da je dobro raspoložen, nije imalo smisla držati ga u njemu nepoznatom okruženju.

Zato smo ga vratili na omiljeno mu jezerce. Neka uživa u društvu svojeg jata i lijepoj zagrebačkoj jeseni! - objavili su i podijelili snimku na kojoj se vidi kako labud izlijeće iz kaveza i spušta se u svoje jezero. Vidimo kako se osvrće, tražeći članove svojeg jata. Oni u tom trenutku nisu bili tamo, no sasvim je sigurno da će im se ova ptica uskoro pridružiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 11:11