MLADI I ZAIGRANI

Koji sretnik: Zaposlenik Hrvatskih šuma naišao na risove, oni su mu pozirali, pogledajte ih

Iako je rad među stablima itekako naporan i zahtjevan, povremeno nagradi ljude posebnim susretima
 Josip Funarić,/Life Lynx

Svi oni koji žive s mačkama znaju koliko je teško napraviti njihovu dobru fotografiju. Taman mi podignemo mobitel i kadriramo, a oni naprave pokret i mi dobijemo mutnu sliku. Ili sliku na kojoj uopće nema mačke, ovisi o tome koliko je ona brza i raspoložena.

Zbog toga je pravo čudo kada netko uspije nešto veću mačku snimiti, posebno kad se ima na umu da je riječ o divljoj životinji. U ovom slučaju, radi se o risu.

- Iako je rad u šumi itekako naporan i zahtjevan, povremeno nagradi ljude posebnim susretima. Tako je u ponedjeljak Josip Funarić, djelatnik Hrvatskih šuma, na području šumarije Novi Vinodolski imao priliku uživati u susretu s dva mlada risa.

Riječ je o mladunčadi od prošle godine. Oni su mu, pored svoje zaigranosti, lijepo pozirali za fotke. Josipe, puno ti hvala što si fotografije i pojedinosti o susretu podijelio s nama i želimo ti puno sličnih susreta u budućnosti - poručili su iz projekta Life Lynx.

Iako više neće novih risova biti dovezeno u našu zemlju, sudionici projekta i dalje pomno prate populaciju risa, njihovo kretanje, zdravstveno stanje i navike, a rado dijele i fotografije s ovim prekrasnim mačkama - bilo da ih snime ljudi ili fotozamke.

image
Josip Funarić,/Life Lynx
image
Josip Funarić,/Life Lynx
image
Josip Funarić,/Life Lynx
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 11:58