NIJE IM SE SVIDJELO

Koji kaos: Posjetitelji mirno šetali po ZOO, vukovi pobjegli iz nastambe!

Još u listopadu 2020. ovaj zoološki vrt dobio je rješenje da mora zatvoriti upravo zbog manjkavih sigurnosnih mjera

Ilustracija

 Bojan Podvornik/Alamy/Profimedia

Skoro tjedan dana od incidenta u zoološkom vrtu Trois Vallées na jugozapadu Francuske, AFP je prenio priopćenje o epilogu bijega čak devet vukova iz svoje nastambe. Vukovi su pobjegli dok je zoološki vrt bio otvoren za posjetitelje, dok usred radnog vremena s građanima, piše RTL.

Čopor vukova bio je posebna atrakcija zoološkog vrta, ponajviše zato što su ih upravo bili dopremili. Međutim, vukovima se u zoološkom vrtu nije svidjelo i ubrzo su uništili instalacije sigurnosnog sustava i pobjegli su.

"U zoološkom vrtu u tim trenucima nije bilo puno ljudi, u niti jednom trenutku građani nisu bili u neposrednoj opasnosti", pravdao se naknadno pred AFP-om lokalni službenik Fabien Chollet.

Vlasnik zoološkog vrta Sauveur Ferrara otkrio je što se dogodilo nekima od vukova:

"Zbog abnormalnog i opasnog ponašanja nekih od njih, četiri vuka je, nažalost, ubilo osoblje zoološkog vrta."

Izvještaj AFP-a navodi da su svih devet vukova uspjeli ustrijeliti još u zoološkom vrtu, samo što ih je pet pritom imalo sreću da ih pogodi projektil s anestetikom, a četiri su stradala od ubojitog streljiva.

Situacija s njegovim zoološkim vrtom u općini Montredon-Labessonnié odavno je poznato kao "problematično". Još u listopadu 2020. njegov zoološki vrt dobio je rješenje da mora zatvoriti upravo zbog manjkavih sigurnosnih mjera. Pa se Ferrara sudski žalio. Pa je sud uvažio njegovu žalbu.

Da bi konačno, dovevši cijeli čopor vukova koji su ubrzo otkrili kako pobjeći, pobili skoro polovicu njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:12