VIDEO

Jeste li ikada vidjeli ovu životinju kako pliva? Mnogi su se iznenadili, ali one to dobro rade

Pošto njihova krila upijaju vodu, ne smiju dugo biti u njoj. Nakon izlaska iz vode bi ih trebalo dobro osušiti
 Facebook

Znamo da kokoši vole prašne kupke - one u kojima se ‘kupaju‘ u prašini, kako bi se pobrinule za svoje perje. No, da plivaju u vodi...? Ne čudi da je ovaj video izazvao veliki interes na društvenim mrežama, no zapravo, kokoši su prilično dobri plivači. Istina, nećemo ih svakodnevno vidjeti kako plivaju, ali one to znaju.

Uz to, zapravo su prilično sklone vodi, jedino na što njihovi vlasnici moraju paziti je da se ne nagutaju vode. Osim toga, ako se uspaniče, počnu tonuti, pa treba paziti i na to. Najbolji plivači su one kokoši koje su mirne, dok one nervozne imaju problema s tom vještinom. Pošto njihova krila upijaju vodu, ne smiju dugo biti u njoj. Nakon izlaska iz vode bi ih trebalo dobro osušiti, kako bi se izbjegao rizik od pothlađivanja.

Jedini koji ne smiju u vodu su pilići. Naime, njihovo perje nije dovoljno razvijeno, pa se mogu pothladiti do smrti i utopiti puno prije nego odrasli pripadnici svoje vrste. No, čak ni odrasle nije pametno pustiti da plivaju u, primjerice, bazenu. Bolje je ne riskirati i postaviti im dvorište maleni bazen, onaj za djecu, u kojem mogu uživati bez ikakve opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:05