PLAVI KRIŽ

Iz domaćeg utočišta objavili: ‘Nema više Matilde, najrazmaženije ovce na svijetu...‘

Možemo se samo nadati da smo i mi njoj dali makar dio onoga što je zaslužila, poručili su
 Utočište Plavi križ

Iz domaćeg utočišta Plavi križ objavili su kako više nema njihove ovce Matilde. Zadnjih je godina, kažu, nekoliko puta bila na rubu smrti i uvijek se izvukla, pa su se nadali da je i ovoga puta riječ o tome. No, nije: lijekovi nisu pomagali, nije više jela ni pila, nije mogla ni stajati na nogama više.

- Mogli smo ju pustiti da se muči još danima ili joj olakšati odlazak. Od srca smo zahvalni veterinarima iz Dugog Sela koji su došli i pomogli joj da ode u miru, u toplini svog doma. I tako je jučer popodne otišla na svoj put... - objavili su iz utočišta.

image
Utočište Plavi križ

Matilda je bila vjerojatno najrazmaženija ovca na svijetu, kažu, i to znaju svi koji su je upoznali. Imala je sreće da njen život nije završio onda kad je njen vlasnik to zamislio. Na svojoj farmi taj čovjek, naime, više nije imao koristi za nju jer je bila prestara, pa ju je krenuo živu baciti psima, da je se tako lagano riješi. Srećom pa je točno u tom trenu ondje bila veterinarka koja je to vidjela i spriječila.

- Tad je počeo Matildin drugi život, ovaj koji želimo pamtiti. Ovakav kakav bi svaka ovca trebala imati. Osim lijepih uspomena i žalosti koju je Matilda ostavila iza sebe, nadamo se da je ostavila i misao o tome kakve životinje mogu biti ako im se da prilika. Svijest da znate kako sve životinje žive na ovom svijetu zbog sebe, a ne da bi ih mi ljudi iskorištavali za hranu ili odjeću ili zabavu. Svaka bi ovca bila najrazmaženija ovca kad bi imala šansu za to I budite sigurni da bi vam svaka ovca osvojila srce, kad bi joj dopustili. Mi smo imali čast to dopustiti Matildi i napravila je naš život mnogo bogatijim. Možemo se samo nadati da smo i mi njoj dali makar dio onoga što je zaslužila - dodali su iz utočišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:22