TUŽAN KRAJ

Iako se činilo da se oporavlja od operacije, Žoržu ipak nije bilo spasa. Ubio ga je najlon

Naizgled nije bilo razloga sa smrt, pa je zbog toga njegovo tijelo poslano na institut kako bi obdukcija otkrila što se dogodilo

Kornjača Žorž

 Akvarij Pula

Kad je prije malo više od dva tjedna glavata želva Žorž došao na skrb akvarija Pula, činilo se da će biti dobro. Iako mu je zbog ozljeda morala biti amputirana desna prednja peraja, počeo se oporavljati. Pitali smo ih tada ima li uopće šanse da se Žorž ikada više vrati u more, s obzirom na činjenicu da ima peraju manjka, ali oni su nam rekli dobre vijesti: nije mu to nikada prepreka. Ako se oporavi, oni će ga pustiti u more. Može sasvim normalno živjeti s tri peraje.

No, u četvrtak navečer iz tog su akvarija objavili kako je Žorž preminuo. Naizgled nije bilo razloga sa smrt, pa su zbog toga njegovo tijelo poslali na veterinarski institut, kako bi obdukcija otkrila što se dogodilo. Ono što su saznali je zaista grozno.

- U crijevima je Žorž imao ribarski najlon od 40-ak centimetara koji se nije mogao dijagnosticirati na rendgenskoj snimci. Najlon je izazvao nekrozu preko 90 posto crijeva koja na žalost nije bila izlječiva. Nije mu bilo spasa - objavili si na društvenim mrežama i iskoristili priliku da se zahvale svima onima koji su pomogli Žoržu da se spasi.

Ako ništa, barem nije umro negdje na pučini, posve sam, u bolovima. Peraja ga više nije boljela, imao je hrane i bio je na sigurnom sve do samoga kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:49