OPORAVLJA SE

Htjeli su ga eutanazirati, a on nakon samo dva tjedna trči po dvorištu kao da mu nije ništa

Pele Vinkovački obavio je operaciju tijekom koje je ostao bez noge, ali prognoze su dobre
 Udruga Rocco

Priča o malom Roccu, odnosno Peleu, šokirala je zemlju. To je onaj pas kojem je netko pucao u glavu, pa mu odrezao jednu šapu te dio noge. Takvog su ga naše cure iz udruge Rocco iz Vinkovaca. Veterinari su najprije savjetovali eutanaziju, jer su odsječena šapa i noga na istoj strani tijela, pa se činilo da pas neće moći normalno živjeti.

No volonterke udruge su rekle no passaran, za malca ćemo se boriti. Tako je počelo - a evo ga sad, dva tjedna nakon, trči po dvorištu. Ozbiljni smo - on je na slici onaj sa zavojem oko noge. Drži ravnotežu na one dvije noge koje ima i divlja naokolo. Oporavlja se iznenađujuće dobro, kaže nam volonterka koja o njemu brine. Skače s njenim psima kao da mu ništa nije, uništava doma, protestira kad ostaje sam. Obožava ljude, mačke, sve životinje...

image
Udruga Rocco

- Veterinar mu je u potpunosti uklonio prednju nogu, a na zadnjoj je izveo plastičnu kirurgiju i od onog ostatka noge je "napravio" šapu. Produžio je malo sve i napravio batrljak. Oporavak je duži i teži, ali to je najbolja opcija. Ako sve dobro sraste, proteza mu neće biti potrebna. Ako ne sraste, a postoji mogućnost za to, jer je taj dio ogoljen, onda ćemo raditi pomagalo - nastavak stražnje noge - kaže volonterka udruge koja o njemu brine.

Briga o njemu do sad je koštala nekoliko tisuća kuna. Svaki drugi dan ide na previjanje, pije dva antibiotika i isto toliko analgetika, a tu su i zavoji, kreme, sprejevi.... Sve je to, kao što znamo, jako skupo.

image
Udruga Rocco

Do sad nisu tražili novac, jer ne znaju koliki će iznos na kraju biti potreban da plate za njegov oporavak, ali Rocco je mala udruga, račun za Pelea će sigurno biti ogroman, pa hajde da im pomognemo odmah sad, da odvojimo novac koji bismo inače potrošili za kavu (koju sad ionako nemamo gdje popiti, osim doma) i olakšamo ljudima da brinu za njega.

Tako da, kad Pele jednog dana ode u svoj zauvijek dom, za koji vjerujemo da negdje postoji, mogu brinuti za nekog drugog nesretnika s ulice, bez dugova kod veterinara.

Njihov IBAN je HR7923900011100432506, a na Facebooku im se može ponuditi i druge vrste pomoći. Jedna od tih je, svakako, savršen dom za Pelea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:04