ODLIČNA IDEJA!

Genijalni veterinar koji je oduševio svijet: Evo kako psima odvraća pozornost od cijepljenja

Taktika je to koja upali baš kod svih njegovih krznatih pacijenata, neovisno o tome koliko se boje

Ilustracija

 -/Wavebreak/Profimedia

Većina pasa užasava se odlaska veterinaru. Kako i ne bi kad se tamo nikada ne događaju lijepe stvari - od cijepljenja, preko čišćenja analnih žlijezda,raznih operacija... S obzirom na to da pamte ružne i lijepe stvari, jasno je da mnogi psi svaku posjetu veterinaru doživljavaju kao stresnu situaciju. Čak i obično cijepljenje mnogima je dramatično, pa se počnu tresti čim veterinar pokaže iglu.

No, postoje veterinari koji imaju neke kreativne ideje kako da opuste svoje pacijente. Jedan od njih je Andre Santos, veterinar iz Portugala. On ima posebnu tehniku kada riječ o skrbi za životinje. Korisni pozitivnu motivaciju kako bi im odvratio pozornost od toga što ih cijepi. Ponudi im hranu, a oni joj se toliko posvete da uopće ne primijete što on radi s iglom. Nekima je nudi u žlici, drugima u zdjelici, no kod svih taktika upali.

Snimka je do sada pogledana više od 29 milijuna puta, a mnogi su napisali kako im se iznimno svidio njegov način pristupanja ljubimcima. Ne samo da im odvraća pozornost, nego ih tretira s poštovanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 23:47