KAKO JE TO MOGUĆE?

Fotografija koja je ušla među favorite natječaja: Nakon nje mačke više nećete gledati na isti način

Snimka je to koja je mnoge oduševila, prikazujući mačke u jednom posve novom svjetlu
 Mediadrumimages/kazutoshi Ono/an/Media Drum World/Profimedia/Mediadrumimages/kazutoshi Ono/an/Media Drum World/Profimedia

Među životinjama čiji nas pokreti, odnosno, akrobacije, povremeno podsjete na plesače klasičnog baleta svakako spadaju i mačke. Ono što one mogu izvesti sa svojim tijelima zaista je nevjerojatno, a jednako to pomislimo i gledajući, primjerice, balerinu kako vrsti 32 fouettésa u Labuđem jezeru.

No, jedna mačka je i službeno dobila naziv balerine. Tako se, naime, zove fotografija koju je snimio japanski fotograf Kazutoshi Ono. On je vješto ulovio pokrete svoje mačke u zraku i koji zaista djeluju kao da životinja prkosi svim mogućim silama na ovoj planeti. Dobri poznavatelji vrste ionako će reći da mačke zaista prkose svim silama, ali ne samo na planetu, nego u čitavom svemiru. Tako da je očito ova fotografija ulovila bit tih bića, ali nam ih je pokazala i jednom novom, krajnje elegantnom svjetlu, u kojem ih mnogi do sada nisu vidjeli.

Fotografija je jedna od onih koje su uvrštene među favorite ovogodišnje Comedy Pet Photo Awards. Riječ jeo dobrotvornom natjecanju, koje gotovo sav prihod donira nizu udruga.

image
Mediadrumimages/kazutoshi Ono/an/Media Drum World/Profimedia/Mediadrumimages/kazutoshi Ono/an/Media Drum World/Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:16