VIDEO

Divni ljudi: Vidjeli su životinje zapletene u ljudsko smeće i odmah im priskočili u pomoć

Tko zna što te nesretne životinje misle kad naše smeće zapne na njima, otežava im življenje, nanese bol ili donese smrt

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia/-/Ardea/Profimedia

Svi znamo da smeće koje je odbačeno u more predstavlja veliku opasnost za životinje koje tamo žive i love. No, jedno je znati to kao informaciju, a drugo konkretno vidjeti što naše smeće radi životinjama. Recimo, tuljanima.

Na snimci koja se zapravo sastoji od tri videa na kojima su zabilježena spašavanja tuljana možemo jasno vidjeti kakva sve šteta može nastati. Na početku, videći dva tuljana kako se sukobljavaju, uopće ne razumijemo o čemu se tu radi. No, kad ih ljudi razdvoje shvatimo da se ne tuku zog nekih razmirica - oni se, zapravo, uopće ne tuku, nego se divljači pokušavaju osloboditi iz, čini se, dijela dobačene ribarske mreže koji im se zapleo oko vrata.

Drugi tuljan ima nešto što nalikuje na pseću uzicu oko vrata, dok je treći umotan u nekakav odjevni predmet, no težak i debeo, tako da mu ometa život.

Tko zna što te nesretne životinje misle kad naše smeće zapne na njima, otežava im življenje, nanese bol ili donese smrt, no sigurno je kako je to nešto što možemo spriječiti našim stilom života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:40