VLASNICA ODUŠEVLJENA

Čudo u Turskoj nakon čak 49 dana! Iz srušenog nebodera spašena mačka: ‘Tražili smo je svaki dan‘

Han je trenutno u veterinarskoj stanici. Ima probleme s nogom i veterinari se brinu za nju

Ilustracija

 Rami Al Sayed/Afp

Ispod ostataka zgrade na jugu Turske spašena je mačka koja je pod ruševinama provela čak 49 dana. Vlasnica mačke Nida Dina (36) i njena kćer su svakodnevno dolazile do ruševine zgrade gradu Kahramanmarasu, tražeći svoju dvogodišnju mačku imena Han. Nisu se za nju raspitivale samo kod radnika koji su uklanjali njihovu zgradu, nego i kod svih u susjednim ulicama, nadajući se da je možda ipak negdje.

- Naša zgrada je oštećena u prvom potresu. Kćer i ja smo pobjegle van, ali nismo mogle naći mačku jer se negdje skrila. Tražili smo je svakodnevno i pronašli smo je sada kad je počelo uklanjanje ruševine naše zgrade koja ima 11 katova - rekla je Dina, piše Kurir.

Vlasnica je rekla da je beskrajno sretna zbog čuda koje se dogodilo i dodala da ljudi nikada ne trebaju gube nadu jer se ovakve prekrasne stvar ipak događaju.

- Han je trenutno u veterinarskoj stanici. Ima probleme s nogom i sad veterinar obavlja detaljni pregled. Nadam se da će prebroditi sve probleme - kazala je Dina.

Veterinarka Fatma otprije zna mačku, jer je ona bila njena veterinarka i prije potresa. Rekla je da je veoma sretna što ju vidi živu.

- Izvukli smo je i odmah pozvali vlasnicu. Ona je stalno dolazila i raspitivala se za mačku - objasnila je veterinarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:43