PRAVA LJUBAV

Čovjek sam mjesecima tražio rješenje kako bi slijepoj ljubimici olakšao kretanje po stanu

Tek šesto rješenje je bilo pravo, tako da malena Sienna danas sigurno može hodati naokolo
 Cover Images/Zuma Press/Profimedia

Chad Lalande je čovjek s misijom: odlučio je svom psu olakšati život. Njegova 18 godina stara kujica Sienna je slijepa i neprestano se sudarala s predmetima po kući. Zato je naručio 3D printer i bacio se na posao. Ovaj potpuni amater dizajnirao je i stvorio svojevrsni obruč koji joj onemogućuje da se ozlijedi. Nije to došlo samo tako: isprobao je šest prototipa prije nego je pronašao onog koji je najbolji.

- Morao sam nešto napraviti - neprestano je udarala u rubove vrata, a ponekad je znala udariti i u zid. Inače hoda dobro, ali kad se okrene, posve se izgubi i tada dolaze problemi. Oslijepila je s vremenom, nije rođena slijepa, tako da se u poznim godinama morala naučiti na to da ništa ne vidi - pojasnio je Chad.

image
Cover Images/Zuma Press/Profimedia

Zbog toga je odlučio nešto napraviti - kreirao je obruč koji će je na vrijeme zaustaviti, ako je neka prepreka ispred nje.

- Prva verzija koju sam napravio je bila jednostavnog U oblika. No, bila je preblizu njene glave i to joj se nije svidjelo, jer općenito ne voli da joj je išta blizu njuške. Onda sam povećao udaljenost, ali je i dalje obruč bio previše blizu nosa. Treći dizajn je propao jer je sve bilo dovoljno daleko od nje, ali nije bilo funkcionalno... - ispričao je Chad kako je tekao put od prvog dizajna do sadašnjeg rješenja koje pomaže malenoj Sienni da se normalno kreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:32