NEŽELJENI GOST

Čovjek otišao na wc, u školjci ga dočekalo iznenađenje: ‘Bio je to odrasli mužjak...‘

Nisu objavili koliko je bio dugačak, no poznato je da ova vrsta može narasti i do četiri metra
 Sunshine Coast Snake Catchers

Kad čovjek dođe u kupaonu, podigne dasku na wc školjci i baci pogled u nju (onako automatski) ne očekuje vidjeti baš ništa. U našim klimatskim uvjetima i nećemo vidjeti ništa, no da živimo u Australiji, pogled ne bismo bacili rekreativno, nego s ozbiljnim razlogom. Jer u toj školjci, naime, mogli bismo vidjeti još nešto osim kamenca.

Recimo, zmiju. Točnije, dijamantnog pitona. Moguće da se taj svat zavukao u cijevi kako bi pronašao ugodno mjesto na kojem se može rashladiti. Kako god bilo, osoba koja ga je vidjela nije bila oduševljena svojim nepozvanim gostom, pa je pozvala pomoć. Stručnjaci su odmah stigli i veliku zmiju izvukli s mjesta u koje se zavukla.

- Ovo nije nešto što vidimo svaki dan. Ovo je odrasli piton, u cijevi - napisali su na Facebooku iz tvrtke Sunshine Coast Snake Catchers, koja je zmiju preselila na ugodnije mjesto.

Nisu objavili koliko je piton bio dugačak, no poznato je da ova vrsta može narasti i do četiri metra. Ipak, najčešće su dugi oko 2,5 metra, a poštu su napisali da je riječ o odraslom mužjaku, vjerojatno je bio toliko velik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:05