ZAVRŠETAK PROJEKTA

Centar za bjeloglave supove na Cresu dobio novu bolnicu za ptice

Osim uređenih nastambi, nabavljena je dijagnostička i laboratorijska oprema

Bjeloglavi sup

 Chris Hellier/Sciencephoto/Profimedia/Chris Hellier/Sciencephoto/Profimedia

U četvrtak će se u Centru za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli na Cresu svečano otvoriti novouređena „bolnice“ za supove. Uređena je u sklopu projekta „Unapređenje i povećanje kapaciteta oporavilišta za bjeloglave supove u Centru Beli“ i zaista se radi u pravoj maloj bolnici.

U sklopu tog projekta uređene su unutrašnje i vanjske nastambe za intenzivnu skrb o supovima te je nabavljena dijagnostička i laboratorijska oprema koja će pridonijeti bržoj i kvalitetnijoj pomoći ozlijeđenim i bolesnim supovima na licu mjesta. Sve to olakšat će brigu za ove ugrožene strvinare, kojima se na Cresu nastoji pomoći da prežive. Naravno, ne brinu se za njih samo na Cresu, nego i na mnogim drugim mjestima diljem Europe.

Novouređena bolnica za supove od iznimne je važnosti za pomoć mladim supovima koji tijekom prvih letova iz gnijezda padnu u more. Njihovo spašavanje i oporavak pridonosi opstanku bjeloglavih supova na Kvarneru, jedine populacije tih zakonom strogo zaštićenih životinja u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:01