TEROR U BIJELOJ KUĆI

Bidenov pas Commander ponovno ugrizao agenta Tajne službe, dokumenti otkrili koliko ih je do sada napao

Commander je mlađi od dva psa koje obitelj Biden ima. Drugi se zove Major i također je više puta ugrizao agente Tajne službe

Commander

 YURI GRIPAS/Consolidated News Photos/dpa Picture-Alliance via AFP

Commander, dvogodišnji njemački ovčar obitelji Biden, ugrizao je još jednog agenta Tajne službe Sjedinjenih Američkih Država, piše BBC.

Tajna je služba u utorak rekla da se napad dogodio u ponedjeljak navečer te da je agentu odmah pružena prva pomoć.

Ovo je 11. put da je Commander ugrizao agente Tajne službe koji čuvaju Bijelu kuću ili obiteljsku kuću Bidenovih u saveznoj državi Delaware.

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla je u srpnju da je Ured predsjednika SAD-a "unikatno i stresno radno mjesto". "Stresno je za ljude, a možete zamisliti kako je tek kućnim ljubimcima", dodala je Jean-Pierre.

Bijela je kuća u srpnju rekla da je pokušala drukčije vezati Commandera te da je odveden i na dresuru.

Jedna je konzervativna aktivistička grupa preko instituta prava na pristup informacijama došla u posjed izvještaja koji je napravljen u srpnju u kojem stoji da je Commander 10 puta ugrizao agente Tajne službe.

image

Commander

Mandel Ngan/AFP

"Dok sam bio na svojoj poziciji, Commander se zaletio na mene", rekao je jedan agent te dodao da ga prva dama SAD-a Jill Biden nije mogla kontrolirati. "Nastavio je kružiti oko mene. Vjerujem da je samo pitanje vremena kada će ugristi još nekoga", ustvrdio je agent u emailu koji je poslan 26. listopada 2022. godine.

Nakon tjedan dana, Commander je drugog agenta ugrizao dva puta. Treći agent koji je vidio napad rekao je da su se agenti koje je napao od njega zaštitili pomoću metalnih kolica. Commander je jednog agenta napao 11. prosinca 2022. godine i to pred predsjednikom SAD-a Joeom Bidenom. Ugrizao ga je za podlakticu i palac.

Niti jedna ozljeda koju su agenti pretrpjeli nije okarakterizirana kao ozbiljna.

Commander je mlađi od dva psa koje obitelj Biden ima. Drugi se zove Major i također je više puta ugrizao agente Tajne službe. Major je nakon tih incidenata preseljen u dom prijatelja obitelji Biden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:47