SEZONA IZ SNOVA

Dodig razbio Baghdatisa za drugo finale u karijeri

 AP

ZAGREB - Ivan Dodig nastavlja sezonu iz snova. Kada se činilo da mu je u spremniku ostalo malo goriva, te je nakon polufinala Barcelone počeo padati u rezultatima i formi, stigao je na travu. U Halleu, njegovoj dugogodišnjoj trenažnoj bazi, Monfils je bio prejak u drugom kolu . Ovoga tjedna u Den Boschu otišao je mnogo dalje, skroz do finala. U polufinalu je svladao svladao drugog nositelja Marcosa Baghdatisa.

Cipranin je napravio prvi break, servirao za prvi set pri 6-5, napravio dvije dvostruke pogreške i - raspao se. Do kraja je ulovio jedan gem pa je Dodig otišao u drugi finale karijere pobjedom 7-6(4), 6-1.

- Velika je stvar pobijediti igrača kakav je Marcos. U prvom sam setu imao sreće, dok sam u drugom igrao jako dobar tenis - kazao je nakon pobjede Dodig, koji će ući u Wimbledon kao član Top 40, društva u koje će zakoračiti prvi puta u karijeri.

Ukoliko sutra osvoji i drugi ATP naslov u karijeri, nakon Zagreb Indoorsa u siječnju, Dodig će postati najuspješniji hrvatski tenisač u 2011. jer će po broju bodova prestići i Marina Čilića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:05