ATP MOSKVA

ČILIĆ U POLUFINALU MOSKVE Pobjednik US Opena uzvratio Španjolcu Robredu za porazu Umagu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Moskvi, on je u četvrtfinalu svladao Španjolca Tommyja Robreda sa 6-3, 6-3 nakon sat i 17 minuta igre.

Čilić je tako uzvratio Robredu za poraz u njihovom posljednjem međusobnom susretu odigranom u polufinalu Umaga. Ukupno su Čilić i Robredo odigrali sedam susreta, a naš igrač ima prednost od 4-3, ove godine su igrali čak četiri puta i omjer je 3-1 u Čilićevu korist.

U prvom gemu dvoboja Čilić je bio suočen s dvije "break-lopte", ali se uspio izvući, a potom je kod vodstva 3-2 serijom odličnih poena uspio oduzeti servis Robredu što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Nakon što je u prvoj igri drugog seta Čilić ponovno oduzeo servis Robredu činilo se kako će lako ostvariti novu pobjedu. Ipak, iskusni Španjolac zaigrao je čvršće, Čilić je zaredao s greškama i Robredo je vratio "break" zaostatka. Srećom, Čilićeva kriza i dobra Robredova igra nisu dugo trajali, Čilić je u sedmom gemu stigao do nove prednosti, a nakon što je izvukao 15-40 u svom sljedećm servis-gemu još je jednim "breakom" zaključio dvoboj.

U polufinalu će Čilić igrati protiv prošlgodišnjeg finalista Moskve, Kazahstanca Mihaila Kukuškina koji je u četvrtfinalu bio bolji od domaćeg favorita Mihaila Južnjija sa 1-6, 7-6 (5), 6-0.

ČETVRTFINALE:

MARIN ČILIĆ (HRV/2) - Tommy Robredo (Špa/6) 6-3, 6-3

Roberto Bautista (Špa/5) - Ricardas Berankis (Lit) 7-5, 6-3

Ernests Gulbis (Lat/3) - Andreas Seppi (Ita/8) 7-6 (6), 4-6, 7-6 (3)

Mihail Kukuškin (Kaz) - Mihail Južni (Rus/7) 1-6, 7-6 (5), 6-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:40